Tales from Two Cities

Tuesday, April 12, 2011

Kids...

Sebulan baru nak update ek...Nak buat camno....tetiba busy yang amat dengan data migration untuk kampus kat Perak nun...Nak ikutkan, tak boleh kata dah wrap up lagi sebab ada lagi nak kena buat; ada satu lagi set of data tak bagi lagi kitaorang, pastu tunggu dia verify plak data yang dah masuk. Apa pun, our part dah settle. Tunggu jelah response daripada pihak sana...Kalau semua berjalan lancar, maka ke Ipoh lagi ler kita nanti yer....:)

Ni gambar Dina masa dia exam before cuti sekolah bulan Mac hari tu. Khusyuk !!! Exam dia simple aje...kaler kaler...masih lagi perlu usahakan ajar dia kaler dalam kawasan, follow the dottted lines..then ada jugak ujian pengurusan diri. Untuk tahap dia, test cuci muka pastu lap kering aje. Untuk tahap yang lebih tinggi, siap mandi pastu siapkan diri, pakai bedak dan sikat rambut.

















Ni plak masa buat lawatan ke Sunway Lagoon Wildlife Park Interactive Zoo balik daripada cuti seminggu tu. Suka kemain dia balik daripada trip tu, riuh mulut nak bercerita....ada yang kami faham, ada yang tak...heheheh..belasah jelah !!! Lelama nanti boleh tuh citer kan, Dina !!!

















Group photo: The kids with the teachers....





















Dengar briefing dulu yer anak anak....




















Cikgu pun coba coba pegang ular, cuak aje muka...hehehehhe...ada jugak murid yang berani letak kat leher...animal feeding, petting...aktiviti mewarna pun ada gak sementara tunggu tren sampai...Kids had fun !!!






















Ni gambar anak dara saya beraksi di pentas bersama Man Raja Lawak....laju aje cik kak ni kalau bab naik ke pentas tau !!! Ni masa Hari Keusahawanan 2011 sekolah dia. Jemputlah beberapa orang artis...kebetulan masa kami di sana, ada Man...mulanya saya dok carik cik kak tu sebab nak bagitau yang kami dok kat khemah VVIP sebab dah mendung dan tak larat nak dukung baby boolat tu...tetiba aje saya dengar suara daripada pentas cakap nama dia seropa macam nama cik kak nih...eh eh !!! Dah kat situ ropanya dia yerrrrr....heheheheheheheh...Dia volunteer nak jawab teka teki...Suka kemain dia !!!





















Yang number 3 ni, agak low profile, manja beno...pemalu sikit dan cengeng...mudah beno air mata tu nak jatuh tau !!! Makanya gambar dia memang tak banyak sebab dia asyiklah berkepit dengan maknyer nih...Yang bulat bulat tu, hari ni genaplah usia dia setahun....Kejap betul !!! Rasa macam baru aje dia lahir...Hari ni dah kemain laju berjalan...berlari lari anak dah kalau kita nak tangkap dia...kelam kabutlah dia cuba nak lari...Lasak yang amatssss !!! Semalam dia dah mula manjat atas meja sambil berjoget joget...Sib baik rumah takde tangga....Mulut plak nganga aje tiap kali orang makan...semua pun dia nak !!! Cukup marah kalau kita tak kasi dia...ngamuk ngamuk siap baling dan lempar apa barang yang dia tengah pegang...Kalau kita dekat dengan dia time tengah ngamuk, cerah masa depan nak kena lepuk kat muka dengan tangan debab dia tu...takper takper...ni kecik lagi, tunggulah debab ni besar sikit, melawan yerrrr....mommy rotan nanti baru tau...hehehhehe

4 Comments:

  • hepi besday budak bulat..hehe..dekat2 tarikh besday ngan abg asif ye..

    Menariknya test utk Dina. Ni baru 1st time saya dengar test cenggitu. Kalau umur panjang boleh saya tengok asif plak test cuci muka ye..

    By Blogger Azma, at April 12, 2011 5:14 PM  

  • ambui budak bulat tu garang bebeno ek.. geget pipi baru tau... cakkkk

    By Blogger Zareda Norman, at April 12, 2011 9:16 PM  

  • salam klm..
    lama sungguh tak masuk sini.tp oklah sbb tuan rumahnya apdet sebulan skali je so sempat lah kover kalau ada tertinggal ..hehe

    kenit sy pun pantang nampak tangga.dahlah umah mmg ada tangga.kakak n abang la jadi mangsa kena monitor dia

    By Blogger Irfa, at April 13, 2011 3:23 PM  

  • Hi KLMari, Terima kaseh seribu you remember me dropping by my pondok.
    Was so thrilled see your callsign.

    I enjoyed looking thru the pics here, and you sure got great looking kids.
    I suka the first picture, her concentration. Can see she thinking hard.
    You have a niceday, stay young and simpan satu lagu dalam hati.
    Lee.

    By Blogger Uncle Lee, at April 03, 2012 10:00 AM  

Post a Comment

<< Home