Tales from Two Cities

Thursday, November 18, 2010

Suka suki update...

Apa la nak jadik nih....habih terbiar blog...nak delete, sayang....nak update, malass.....hahahhahaa....ikut dan jelah kan...Mokcik busy (campur takde mood dan idea sekalik)...hehhe...berkurun giler tak update...Busy @ work sebab my partner in crime nak transfer to campus di D*e*n*g*k*i*l nun...Dekat dengan rumah dia...tak sampai saploh minit sudah sampai...Jadiknya mokcik ni kelam kabut campur risau sebab manyak wooo nak cover module Academic tu...selama 3 tahun ni kami back up each other...Lepas ni kena carik partner baru aaa...

Busy sebab konvo pun yer...Tapi mokcik ni dok belakang tabir aje..takde nama pun dalam committee tu, kalau tengok buku konvo tu, nama den nan ado yer...hehehehe....mokcik membantu yang mana tak cukup tangan dan otak nak buat...dah ler geng geng yang terlibat ni dok bengang dengan our bos...last minit baru nak bagitau buat itu ini..penyudahnya, daripada 4 orang aje terlibat, habih semua satu department dihangkut....Padahal ada benda yang boleh dibuat dari awal..tak yah tunggu lagi seminggu lebih nak event baru nak buat...kalau student sikit takper...ni beribu ribu lemon wokey !!! Ada ke nak tunggu khamis 2 minggu terakhir tu baru nak print nama student yang confirm datang???? Lepas print tu, banyak lagi keja weh !!! Nak record suara untuk nama setiap student, nak edit suara, nak program pada smart card, nak lekat nama kat smart card, nak masukkan setiap card dalam invitation card, nak distribute setiap card...gilo tak??? Alasan dia? Smart card order 3000 aje...student lebih dari tu...Aik? Takperlah buat lebih, kendian kita cantaslah yang tak hadir tu...Daripada last minit baru nak beli smart card, lagi haru kan??? Nasib baiklah our big bos setuju dengan kitaorang untuk print aje semua nama student yang layak untuk graduat kan...sebab orang yang datang mestilah akan lebih daripada orang yang tak datang...bila student datang collect robe dan smart card tu nanti, yang lebih tak dicollect tu takdelah banyak mana pun...plus, card tu boleh diprogram semula untuk buat smart card office nih....buleh recycle beb !!! Sib baik the system turned out well masa the actual convo day....Kalau tak, sure yg dapat nama buruk, yang dok kena sindir..kami kami ni lerrrr....

Citer pasal kids plak aaaa...saja buat kenangan kan kan kan...hehhehee....Kejap ajer dah cuti sekolah. Tahun depan D*A*N*I*A naik darjah 3 dah....Pergh !!! betullah kata makcik saya, bila anak anak dah start sekolah, cepat sangat rasa waktu berlalu. Before you know it, depa dah nak masuk uni dah...omaknyer pun dah tua daaahhh....:)

Insya Allah kalau diizikanNya, tahun depan D*I*N*A akan masuk sekolah. Lepas raya ni nak tunggu dapat penempatan kat sekolah khas mana. Berdebar sebenonya nih, cemana lah ek dia kat sekolah nanti. Yang pasti, dia mesti suka dapat berkawan...Moga dipermudahkanlah...Oh !!! Hari tu bawak ler dia pergi amik gambar kat kedai gambar, untuk borang borang sekolah kan....Masa tu kedai cina tu dah nak tutup and customer takde dah...Tapi apek tu no hal, boleh aje amik gambar. Memula dia ok la duduk kat kerusi nak amik gambar...sekali apek tu start nak klik aje, dia pergi pose cekak pinggang la, cucuk langit la, aksi ultraman la...dah jadik macam iklan silky girl yang nak amik gambar IC tu aje dah...habih tergelak gelak la apek tu...punyalah jenuh nak mintak dia duduk diam kat kerusi....setengah jam baru dapat !!! Dah habih turn dia, sekali tengok kedai apek tu dah ramai plak customer...Apek pun happy, kasik free lagi 4 keping. So 8 keping semua sekali. Apek kata bawak ong, bawak rezeki....:)





















Akhirnya....Ni pun apek tu edit part mata...Tetap comel !!!




















Ni kakak masa bawak pergi Zoo last few weeks. Dia dapat tiket free to zoo...so she kept on begging us bawak dia pergi zoo..happy ler hajat dituruti kan...sib baik zoo dekat je dengan rumah...





















My princess...asyik cakap nak jadik princess aje...pastu nak jadik Qalesya...kuat verangan ini budak...Kakaknye asyik nyakat dia sebab dia kulit ada gelap sikit...bila diaorang main interview, kakak tanya nama siapa, dia cakap Qalesya..tapi kakak nakal tau...usik dia..cakap ni bukan Qalesya...tapi ni kalerhitam...uishhh !!!! Melenting ler princess kecik tu...hhehehhehe






















My baby boo...lat...:) Diam tak diam, dah 7 bulan dah. Last month masa inject dah 9 kg...ni dah 10 kg kot...umur setahun esok baru pi inject lagi. Badan semangat...duduk or merangkak pun lom lagi..dok angkat punggung, goyang goyang pastu niarap semula..hehehhe...gigi pun nan ado lagi. tapi lately ni asyik ler gok gigit gigit dagu omaknya nih...pantang letak muka dekat ngan muka dia, habih dia tarikh muka kita pastu carik dagu...tapi mana tau kan untung untung dia dok gigit tu dagu I jadik runcing gituuu..siap ada terbelah lagi...tak payah pi operate ke apa kan !!! Ha kelasss gituu !!!


5 Comments:

  • len kali boleh suggest kat silky girl ambik Dina jd model la ye! hihi..sabo je la..selamat g sek ye Dina..blaja rajin2 tau!

    By Blogger Azma, at November 27, 2010 12:45 AM  

  • Gorgeous girls!

    By Blogger Arena, at December 02, 2010 12:49 AM  

  • comelnya boo-lat..
    hai klm..sihat kah?

    By Blogger HappyIrfa, at December 29, 2010 9:11 AM  

  • Azma...alhamdulillah Dina dah masuk sekolah...Still adjusting but she's doing great...Nak buat entry tak terbuat buat lagi ni....hehehhe

    Cekna...Thanks Auntie Cekna !!!!

    Irfa...sihat alhamdulillah...cuma vitamin M banyak sangat nih...hehehhe

    By Blogger KLMari, at January 13, 2011 11:40 AM  

  • salam,

    memang comel dan bulat baby darin... mcm marissa gak, tak nak merangkak2 lagi..

    menyusu sampai 6oz dah yer.. marissa takat ni masih 4oz sekali minum..tapi utk siang jer kena spare ebm 14-20oz tuk dia.. fuh mama dia kena kerja kuat lagi...

    By Blogger Deqna, at January 27, 2011 10:52 AM  

Post a Comment

<< Home